HEJSAN !
Smaka på dessa godingar !
ÅPPELBULLARNA får en frisk, härlig smak och är
jättegoda att servera nybakade med smör och ost eller
som brytbröd till sallad eller soppa .
HÄR ÄR RECEPTET :
5 dl vatten
3 1/2 dl havregryn
4 små äpplen
50 g jäst
2 tsk salt
ca 1 1/2 liter Special Vetemjöl
UGN : 250 GRADER .
SÅ HÄR GÖR DU :
KOKA upp vattnet .
Häll det över havregrynen i en bunke .
GROV-RIV äpplena med eller utan skal .
Blanda i havresmeten .
Låt svalna till finger-värme .
SMULA jästen i smeten , tillsätt salt och
rör tills jästen löst sig .
Arbeta in det mesta av mjölet till en smidig,
inte för fast deg . LÅT jäsa övertäckt 30 min.
ARBETA degen smidig på mjölat bakbord .
Rulla ut till en längd och dela i 25 bitar .
Forma till bullar och lägg på
bakpappersklädd plåt .
LÅT bullarna jäsa övertäckta i ca 30 minuter .
GRÄDDA bullarna i mitten av ugnen
10 - 12 min, eller tills de fått fin färg .
LYCKA TILL !
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar