måndag 21 september 2020

HÄRLIGA ÄPPELBULLAR , 25 ST .



                                        HEJSAN !

Smaka på dessa godingar !
ÅPPELBULLARNA  får  en  frisk,  härlig  smak  och är 
jättegoda  att  servera  nybakade  med  smör och ost eller
som brytbröd till sallad eller soppa .

HÄR ÄR RECEPTET :
5 dl vatten 
3 1/2 dl havregryn 
4 små äpplen
50 g jäst
2 tsk salt
ca  1 1/2 liter Special Vetemjöl
UGN :  250  GRADER .

SÅ HÄR GÖR DU :
KOKA upp vattnet .
Häll det över havregrynen i en bunke .
GROV-RIV  äpplena med eller utan skal .
Blanda i havresmeten .
Låt svalna till finger-värme .
SMULA  jästen i smeten , tillsätt salt och
rör  tills jästen löst sig .
Arbeta in det mesta av mjölet till en smidig,
inte för fast deg .  LÅT jäsa övertäckt 30 min.
ARBETA degen smidig på mjölat bakbord .
Rulla ut till en längd och dela i 25 bitar .
Forma till bullar och lägg på 
bakpappersklädd plåt .
LÅT bullarna jäsa övertäckta i ca 30 minuter .
GRÄDDA bullarna  i mitten av ugnen 
10 - 12 min, eller tills de fått fin färg .

LYCKA  TILL !

Inga kommentarer: