måndag 21 september 2020

TORSK MED BACON OCH GRÖNA ÄRTER , 4 PORT .




                                      HEJSAN  !

VIT fisk är riktigt gott,  särskilt med bacon-strössel till .

HÄR ÅR  RECEPTET :
500 g  TORSKFILE'
färsk eller fryst, tinad
SÅS :
30 g smör/margarin
2 1/2 msk vetemjöl
4 dl mjölk, 3%
1 dl vispgrädde
3/4 tsk salt
2 krm malen vitpeppar
BACONSTRÖSSEL :
140 g bacon
TILLBEHÖR : kokt potatis + gröna ärter
 
SÅ HÄR GÖR DU :
SJUD fisken i en kastrull med saltat vatten
tills den är klar ca 5 minuter .

SÅS :
SMÄLT smöret i en kastrull.
Rör ner mjölet . Späd med mjölk och grädde,
lite i taget, under omrörning .
Sjud såsen i ca 3 minuter. Salta och peppra .

BACONSTRÖSSEL :
SKÄR bacon i strimlor och stek det knaprigt .
Låt rinna av på hushållspapper.
STRÖ bacon över fisken och servera med sås ,
kokt potatis och kokta grönsaker .

KOLLA !  Koka potatisen med skal på ,
så får DU alla vitaminerna under skalet ,
skala kan NI  göra vid  matbordet  med  bordskniven .

SMAKLIG MÅLTID och LYCKA TILL !

Inga kommentarer: