måndag 21 september 2020

LJUST POMERANSBRÖD, 2 BRÖD .




               
                               HEJSAN !

Ett  luftigt,  ljust  bröd  med  fin  smak 
av  pomerans .
Vi  gillar dessa ...mmm jättegoda bröd .

HÄR ÄR RECEPTET :
50  g jäst
5 dl vatten,  37 grader
50 g smör
3/4 dl ljus sirap
2 msk malen pomerans
1 tsk malen ingefära
1 tsk salt
ca 14 dl Vetemjöl Special

SÅ HÄR GÖR DU :
SMULA  ner jästen i en degbunke .
Tillsätt  vatten och rör om tills jästen lösts upp .
TILLSÄTT rumsvarmt  smör i bita,  sirap, pomerans,
ingefära, salt och det mesta av mjölet .
Arbeta degen väl i maskin tills degen är smidig,
ca 5 minuter , eller för hand ca 10 minuter .
LÅT  degen jäsa övertäckt, 1 timme .
TA upp degen på mjölat bakbord och dela den i
två bitar .
Forma bitarna till avlånga limpor och lägg dem 
på en plåt med bakplåtspapper .
Låt bröden jäsa övertäckta, 30 minuter .
SÄTT UGNEN PÅ 225 GRADER .
SKÅRA bröden och strö över mjöl .
GRÄDDA i nedre delen av ugnen , ca 30 minuter.
Låt bröden svalna på galler .

LYCKA TILL !


Inga kommentarer: