HEJSAN !
Ett luftigt, ljust bröd med fin smak
av pomerans .
Vi gillar dessa ...mmm jättegoda bröd .
HÄR ÄR RECEPTET :
50 g jäst
5 dl vatten, 37 grader
50 g smör
3/4 dl ljus sirap
2 msk malen pomerans
1 tsk malen ingefära
1 tsk salt
ca 14 dl Vetemjöl Special
SÅ HÄR GÖR DU :
SMULA ner jästen i en degbunke .
Tillsätt vatten och rör om tills jästen lösts upp .
TILLSÄTT rumsvarmt smör i bita, sirap, pomerans,
ingefära, salt och det mesta av mjölet .
Arbeta degen väl i maskin tills degen är smidig,
ca 5 minuter , eller för hand ca 10 minuter .
LÅT degen jäsa övertäckt, 1 timme .
TA upp degen på mjölat bakbord och dela den i
två bitar .
Forma bitarna till avlånga limpor och lägg dem
på en plåt med bakplåtspapper .
Låt bröden jäsa övertäckta, 30 minuter .
SÄTT UGNEN PÅ 225 GRADER .
SKÅRA bröden och strö över mjöl .
GRÄDDA i nedre delen av ugnen , ca 30 minuter.
Låt bröden svalna på galler .
LYCKA TILL !
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar