söndag 27 september 2020

REDD GRÖNSAKSSOPPA 4 PORT .




                                          HEJSAN  !

EN  GOD  SOPPA  ÄR  GULD  VÄRD !
Härliga  grönsaker  som  fortfarande  har  kvar 
lite  av  sin  krispighet ,  en  krämig  och  len  buljong
avredd  med  ägg  och  grädde,  mums !

NU  när  det  är  kyligare ute  är  det  gott  med 
något  varm  när  man  kommer  in .

HÄR  ÄR  RECEPTET :
1 litet  blomkålshuvud,  ca  200 g
6 små  morötter,  ca  175 g
1/2 liter  sockerärter,  ca  150 g
1/2  liter färsk  spenat, ca  100  g (ca 2 dl fryst)
7 dl  grönsaksbuljong
2 msk  vetemjöl
5  dl  mjölk
salt
peppar från kvarn
1 äggula
1 dl vispgrädde
SERVERING :
Färskost  med  örter  eller
en  god  cheddar
nybakat bröd

SÅ HÄR GÖR DU :
SKÖLJ   grönsakerna .
SKÄR  dem i  strimlor  eller bitar .
KOKA  dem  knappt  mjuka  i  grönsaksbuljong .
(BÖRJA  med  de  grönsaker  som  har  längst  koktid.)
RÖR  ut  mjölet  i  1 dl  av  mjölken .
TILLSÄTT  redningen i  grönsakerna  under  omrörning .
LÅT koka  3 - 5  minuter .
HÄLL i  resten  av  mjölken  och  koka  upp .
SMAKA  av  med  salt  och  lite  peppar  från  kvarn .
VISPA  samman  äggula  och  grädde .
DRA  kastrullen  från  plattan  och  rör  ner  ägg-blandningen i  soppan .
SOPPAN  bör  inte  koka  mer - då  kan  den  skära  sig .
RÖR  ut  färskost - t ex Philadelphia   eller  kesella - med 
djupfrysta  eller  färska  örter .

Om  DU  vill  ha  kraftigare  smak  kan  DU  använda  
köttbuljong- tärning  eller  hönsbuljong - tärning ,
istället  för  grönsaksbuljong .

NU  börjar det kännas lite kyligt ute , då är  det  gott 
med  varm  soppa  när  man  kommer  in !

SMAKLIG MÅLTID  och  LYCKA  TILL !

Inga kommentarer: