HEJSAN !
EN GOD SOPPA ÄR GULD VÄRD !
Härliga grönsaker som fortfarande har kvar
lite av sin krispighet , en krämig och len buljong
avredd med ägg och grädde, mums !
NU när det är kyligare ute är det gott med
något varm när man kommer in .
HÄR ÄR RECEPTET :
1 litet blomkålshuvud, ca 200 g
6 små morötter, ca 175 g
1/2 liter sockerärter, ca 150 g
1/2 liter färsk spenat, ca 100 g (ca 2 dl fryst)
7 dl grönsaksbuljong
2 msk vetemjöl
5 dl mjölk
salt
peppar från kvarn
1 äggula
1 dl vispgrädde
SERVERING :
Färskost med örter eller
en god cheddar
nybakat bröd
SÅ HÄR GÖR DU :
SKÖLJ grönsakerna .
SKÄR dem i strimlor eller bitar .
KOKA dem knappt mjuka i grönsaksbuljong .
(BÖRJA med de grönsaker som har längst koktid.)
RÖR ut mjölet i 1 dl av mjölken .
TILLSÄTT redningen i grönsakerna under omrörning .
LÅT koka 3 - 5 minuter .
HÄLL i resten av mjölken och koka upp .
SMAKA av med salt och lite peppar från kvarn .
VISPA samman äggula och grädde .
DRA kastrullen från plattan och rör ner ägg-blandningen i soppan .
SOPPAN bör inte koka mer - då kan den skära sig .
RÖR ut färskost - t ex Philadelphia eller kesella - med
djupfrysta eller färska örter .
Om DU vill ha kraftigare smak kan DU använda
köttbuljong- tärning eller hönsbuljong - tärning ,
istället för grönsaksbuljong .
NU börjar det kännas lite kyligt ute , då är det gott
med varm soppa när man kommer in !
SMAKLIG MÅLTID och LYCKA TILL !
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar