söndag 29 november 2020

JANSONS FRESTELSE, 8 PORT.




                                    HEJSAN  !

JAG  TAR  DET  RECEPTET  VI  BRUKAR GÖRA , 
SÅ  DU  FÅR  DELA  DET  OM  DET  ÄR  FÖR  MYCKET .
MEN  Å  ANDRA  SIDAN  ÄR  DET  JU  KÄCKT  ATT  HA
KLART  TILL  NÄSTA  DAG !
HIMLA  GOTT  MÅSTE  JAG  SÄGA !

HÄR ÄR RECEPTET :
1, 5 kg  fast  potatis
3  stora  gula  lökar
6  dl  grädde
2  msk  ströbröd
3  msk  smör/ margarin
2  msk  smör

SÅ  HÄR  GÖR  DU :
SKALA  potatisen  och  skär  den  i  fina  strimlor .
Skala  löken ,  skiva  den  tunt  och  fräs  den  i  matfett
i  en  stekpanna .
VARVA  potatis,  lök  och  anjovis  i  en  smord 
ugnssäker  form .
Potatis  i  botten  och  överst .
HÄLL  hälften  av  grädden   och  2 - 3  msk  av
ansjovisspadet  i  formen .
Strö  på  ströbröd  och  klicka  matfettet  över .
GRÄDDA  i  200  grader   ca  40 - 45  minuter , i 
nedre  delen  av  ugnen .
Späd  vid  kanten  med  resten  av  grädden   efter
drygt  halva  tiden  .

SMAKLIG  SPIS och  GOD  JUL !

Inga kommentarer: