HEJSAN !
LITE AV DET SOM DU TYCKER GOTT,
GÖR DIG OCKSÅ GOTT .
TACK OCH LOV SÅ ÄR CHOKLAD INGET
UNDANTAG TILL DEN REGELN .
HÄR ÄR RECEPTET :
280 g DIGESTIVEKEX
125 g smör /margarin
225 g grovt hackad mörk choklad
minst 70 % kakaohalt
2 dl matlagningsgrädde
vispad grädde till servering
SÅ HÄR GÖR DU :
LÄGG DIGESTIVEKEXEN i en plastpåse och
använd en kavel för att krossa kexen till smulor ,
eller använd en matberedare .
Smält 25 g av smöret i en stor panna och blanda
ner kexsmulorna .
Pressa ut smul-blandningen i 8 små pajformar ,
ca 6 cm i diameter . KYL 15 minuter .
RIV lite choklad och ställ åt sidan för garnering.
Lägg resten av chokladen i en värmesäker skål ,
sätt skålen i en kastrull med sjudande vatten och
låt chokladen smälta .
Rör ner resten av smöret till en jämn kräm .
Ta bort skålen från värmen och rör snabbt ner
grädden . BLANDA krämen tills är slät och häll
i formarna .
Ställ formarna i kylen och låt stå 2 timmar tills
krämen blivit fast .
TA UT BAKELSERNA ur formarna när de ska
serveras .
Lägg upp på tallrikar .
SPRITSA på grädde och strö över riven choklad
som dekoration .
LYCKA TILL !
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar