onsdag 17 mars 2021

KRÄMIGA CHOKLAD-BAKELSER, 8 ST .





                                           HEJSAN  !

LITE AV DET SOM DU TYCKER GOTT,
GÖR  DIG  OCKSÅ  GOTT .
TACK OCH LOV SÅ ÄR CHOKLAD INGET
UNDANTAG TILL DEN REGELN .

HÄR ÄR RECEPTET :
280 g  DIGESTIVEKEX 
125 g  smör /margarin
225 g  grovt  hackad  mörk  choklad 
minst 70 % kakaohalt
2 dl  matlagningsgrädde
vispad grädde  till  servering

SÅ HÄR GÖR DU :
LÄGG  DIGESTIVEKEXEN  i  en  plastpåse och
använd  en  kavel  för  att  krossa  kexen  till  smulor ,
eller  använd  en  matberedare .
Smält  25 g  av  smöret i  en  stor  panna  och  blanda 
ner kexsmulorna .
Pressa  ut  smul-blandningen  i  8  små  pajformar ,
ca  6  cm i diameter .  KYL  15  minuter .
RIV  lite  choklad  och  ställ  åt  sidan  för  garnering.
Lägg  resten  av  chokladen  i  en  värmesäker skål ,
sätt  skålen  i  en  kastrull  med  sjudande  vatten och
låt  chokladen  smälta .
Rör  ner  resten  av  smöret  till  en  jämn  kräm .
Ta  bort  skålen  från  värmen  och  rör  snabbt  ner
grädden .  BLANDA  krämen  tills  är  slät  och  häll
i  formarna .
Ställ  formarna  i  kylen  och  låt  stå  2 timmar  tills 
krämen  blivit  fast .
TA UT BAKELSERNA  ur  formarna  när  de  ska  
serveras .
Lägg  upp  på  tallrikar .
SPRITSA  på  grädde  och  strö  över  riven  choklad
som  dekoration .

LYCKA  TILL !





Inga kommentarer: