HEJSAN !
TIPS FÖR EN LYCKAD MJUK KAKA !
ÄGG och socker ska vispas vitt och pösigt , men aldrig längre än 3-4 min,
med elvisp annars kan den färdiggräddade kakan sjunka.
KAKAN kan också sjunka om den gräddas för kort tid eller i för låg ugnsvärme .
FÖR hög värme kan däremot göra att kakan spricker .
MJÖL och andra torra ingredienser ska vändas ner försiktigt i äggsmeten så att
den invispade luften inte försvinner . Kakan kan annars bli kompakt.
GRÄDDA kakan i en välsmord , bröad form med de mått som anges i receptet.
KAKAN är färdiggräddad när den släpper formens kant och provstickan är torr
när den stuckits i kakans tjockaste del .
LÅT den nygräddade kakan stå i 5 minuter innan den stjälps upp och låt den sedan
kallna under formen , då blir den saftig och fin .
TACK !
LYCKA TILL !
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar