måndag 3 maj 2021

TIPS !



                                             HEJSAN !

TIPS FÖR EN LYCKAD MJUK  KAKA  !
ÄGG och socker ska vispas vitt och pösigt , men aldrig  längre än 3-4 min,
med elvisp annars kan den färdiggräddade kakan sjunka.
KAKAN kan också sjunka om den gräddas för kort tid eller i för låg ugnsvärme .
FÖR hög värme kan däremot göra att kakan spricker . 

MJÖL och andra torra ingredienser ska vändas ner försiktigt i äggsmeten  så att
den invispade luften inte försvinner . Kakan kan annars bli kompakt.
GRÄDDA  kakan i en välsmord , bröad  form med de mått som anges i receptet.

KAKAN är färdiggräddad när den släpper formens kant och provstickan är torr
när den stuckits i kakans tjockaste del .

LÅT den nygräddade kakan stå i 5 minuter innan den stjälps upp och låt den sedan 
kallna under formen , då blir den saftig och fin .

TACK !

LYCKA  TILL !

Inga kommentarer: