HEJSAN !
Rulltårtan håller i flera dagar i kylen inlindad i plastfolie .
Den går också bra att frysa i upp till 2 månader.
Den tinar snabbt om Du skär upp den i bitar .
Här har jag använt mej av färdigköpt kolasås .
HÄR ÄR RECEPTET :
3 ägg, 1 1/2 dl strösocker, 1 banan, 2 dl vetemjöl,
1 tsk bakpulver, 3 msk strösocker, 3 /4 dl hackade hasselnötter .
FYLLNING :
75 g rumsvarmt smör, 2 - 3 msk kolasås, 1/2 dl florsocker,
1 knivsudd salt .
SÅ HÄR GÖR DU :
SÄTT ugnen på 250 grader . VISPA ägg och socker pösigt med elvisp.
Rör ner mosad banan och mjöl blandat med bakpulver .
Bre ut smeten på en bakplåtspappersklädd plåt .
Grädda mitt i ugnen ca 5 minuter .
STRÖ socker och nöt- hack på den nygräddade kakan .
Stjälp upp på ett bakpapper och dra av pappret som kakan
gräddats på .
Låt svalna under det avdragna papperet .
FYLLNING :
VISPA smöret luftigt, tillsätt resten av ingredienserna och vispa
till en smidig kräm . BRE ut över kakan och rulla ihop från
långsidan . KYL gärna rulltårtan någon timme före servering.
*mosad banan gör kakan saftig, kolasåsen i smörkrämen gör
rullen alldeles oemotståndlig .*
TREVLIG FIKASTUND !
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar