fredag 10 september 2021

RULLTÅRTA MED BANAN OCH KOLA -SMÖRKRÄM , ca 12 bitar .



                                      HEJSAN !

Rulltårtan  håller i  flera  dagar i kylen inlindad i plastfolie .

Den går också bra att frysa i upp till 2 månader.

Den tinar snabbt om Du skär upp den i bitar .

Här har jag använt  mej av färdigköpt kolasås .

HÄR ÄR RECEPTET :

3 ägg,  1 1/2  dl strösocker,  1 banan,  2 dl vetemjöl,

1 tsk bakpulver,  3 msk  strösocker,  3 /4  dl  hackade hasselnötter .

FYLLNING :

75 g  rumsvarmt  smör,  2 - 3  msk  kolasås,  1/2  dl  florsocker,

1 knivsudd  salt .

SÅ HÄR  GÖR  DU :
SÄTT  ugnen på  250  grader .  VISPA  ägg  och  socker  pösigt med elvisp.

Rör ner mosad banan och  mjöl  blandat  med  bakpulver .

Bre ut smeten  på  en  bakplåtspappersklädd  plåt .

Grädda  mitt i  ugnen  ca  5  minuter .

STRÖ  socker och nöt- hack  på  den  nygräddade  kakan .

Stjälp  upp  på  ett  bakpapper och  dra  av  pappret  som  kakan 

gräddats  på .

Låt  svalna  under det  avdragna  papperet .

FYLLNING :

VISPA  smöret  luftigt,  tillsätt  resten  av  ingredienserna  och  vispa 

till  en  smidig  kräm .  BRE  ut  över  kakan  och  rulla  ihop  från

långsidan .  KYL  gärna  rulltårtan  någon  timme  före  servering.

*mosad banan gör kakan saftig,  kolasåsen i smörkrämen gör 

rullen  alldeles  oemotståndlig .*

TREVLIG  FIKASTUND !


Inga kommentarer: