HEJSAN !
SMALA äggnudlar är perfekt när man har bråttom ,
de behöver som regel bara koka några minuter .
Ge dem gärna vacker gul färg med gurkmeja .
Här har jag blandat nudlarna med aubergine, paprika
och tomater samt kryddas med vitlök och chili .
HÄR ÄR RECEPTET :
ca 400 g äggnudlar
2 tsk gurkmeja
1 aubergine i tärningar
1 röd och 1 gul paprika i strimlor
2 vitlöksklyftor i tunna skivor
1/2 - 1 röd chili
2 msk olja
1 burk, ca 500 g , hela tomater
3 msk kapris
1 tsk salt , malen svartpeppar
ca 3 dl basilikablad
TILLBEHÖR :
riven ost, gärna västerbottenost
SÅ HÄR GÖR DU :
1) KOKA nudlarna enligt beskrivningen ,
helst med gurkmeja i spadet .
Förbered grönsakerna .
Dela chilin, ta bort kärnorna och finhacka den .
2) HETTA upp olja i en wok eller stor stekpanna.
Lägg i grönsakerna och woka eller stek i 2 - 3 min.
De ska inte bli genomkokta utan ha sin knaprighet
kvar .
3) HÄLL på tomaterna med spad .
Koka upp och tillsätt kapris .
Dela stora basilikablad och blanda ner dem med
avrunna nudlar . Låt bli genomvarmt .
4 ) STRÖ över riven ost och servera .
LYCKA TILL !
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar