HEJSAN !
SAFTIGA , goda och hållbara bullar som också
kan kryddas med t ex anis, fänkål, kummin eller
hackad persilja .
HÄR ÄR RECEPTET :
1 dl olja
5 dl minimjölk/ lättmjölk
50 g jäst
3 medelstora kokta potatisar
2 msk honung
1 tsk salt
1/2 dl timjan
4 dl grovt rågmjöl
ca 9 dl vetemjöl
UGN : 225 grader .
SÅ HÄR GÖR DU :
1) VÄRM olja och mjölk till 37 grader .
Rör ut den smulade gästen i degspadet .
2) TILLSÄTT pressad potatis, honung,
salt, timjan , rågmjöl och det mesta av
vetemjölet . Arbeta degen smidig och
jäs den i bunken i ca 40 minuter .
3) TA upp degen på mjölat bakbord ,
knåda den och dela den i ca 20 bitar .
4) RULLA bitarna till runda bullar som
doppas i mjöl och läggs på plåt med
bakplåtspapper att jäsa ca 30 minuter.
5) GRÄDDA bullarna mitt i ugnen i ca
12 - 15 minuter .
Låt dem kallna på galler under bakduk .
De går bra att frysa . Riktiga godingar !
LYCKA TILL !
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar