HEJSAN !
DESSA kakskorpor gjorde min farmor särskilt till sommaren,
kakskorporna var käcka att ta med ut för fika , de smulade inte .
ETT mellanting av skorpor och kakor .
Lättbakade , hållbara och goda till kaffe , te eller saft .
Lite anis och salt ger en pikant smak .
HÄR ÄR RECEPTET :
150 g smör eller margarin
2 dl strösocker
100 g sötmandel eller nötkärnor
1 tsk stött anis
1/2 tsk salt
7 dl vetemjöl
3 tsk bakpulver
SÅ HÄR GÖR DU :
1) RÖR matfett och socker poröst .
Blanda ner äggen ett i sänder, den
malda mandeln eller nötter, anis och salt .
Tillsätt mjölet blandat med bakpulver och
arbeta snabbt ihop till en deg .
2) DELA degen i 6 delar, som rullas ut till
fingertjocka längder och läggs på smord plåt .
Platta ut längderna lite och grädda i 175 -
200 grader 10 - 15 minuter .
3) LÅT längderna svalna innan de skärs på
snedden i ca 2 cm breda kakor .
Sära dem något och låt kakorna torka i
175 grader 5 - 10 minuter .
4) KAKORNA förvaras på torr plats .
CA 70 ST .
SÅ HIMLA GODA !
LYCKA TILL !
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar