HEJSAN !
DESSA småfranska gjorde morsan , lite då och då .
syrran å jag, fick vara med att rulla små bullar .
Efter jäsningen i 30 minuter skulle de penslas med ägg
och det bråkade vi om syrran å jag - så det var ägg både
här och där och lite på bullarna , och sen på med sesamfrön. .
HÄR ÄR RECEPTET :
100 g smält margarin / smör
1/ 2 liter mjölk
8 dl grahamsmjöl
ca 4 - 5 dl vetemjöl
50 g jäst
2 tsk salt
1 dl vetekli
1/2 dl solrosfrön
sesamfrön på bullarna
SÅ HÄR GÖR DU :
jäs bullarna i 30 min
baka ut , till runda småbullar och lägg på
smord plåt, eller bakpappersklädd plåt
pensla med margarin/smör å strö på sesamfrön.
GRÄDDA i 250 grader , i 15 - 20 min.
Låt bullarna kallna under bakduk .
LYCKA TILL !
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar