HEJSAN !
RESULTATET , BLIR EN FANTASTISK MIDDAG ,
RIK PÅ BÅDE FESTKÄNSLA OCH MATGLÄDJE .
HÄR ÄR RECEPTET :
4 bitar ryggfile' av torsk
1 paket bacon , 140 g
10 cm purjolök
50 g grönkål
1 vitlöksklyfta
1 dl riven parmesanost
1 dl vitt vin /vatten
1 1/2 dl vispgrädde
salt och peppar
MANDELPOTATISMOS :
1 kg mandelpotatis
50 g smör
1 1/2 dl mjölk
2 nypor salt
vitpeppar
SÅ HÄR GÖR DU :
1) SÄTT ugnen på 200 grader.
Skiva baconet i bitar ,
hacka purjolöken , kålen och
vitlöksklyftan .
2) STEK baconet knaprigt
i en het stekpanna när det börjar
bli klart tillsätt purjolöken , kålen
och vitlöken .
Låt det fräsa ett par minuter till .
Vänd ner osten och smaka av med
salt och peppar .
3) LÄGG torsken i en ugnssäker form .
Salta och peppra runt om och fördela
baconröran uppe på torskbitarna .
Häll på vinet/ vattnet och grädden i formen .
BAKA mitt i ugnen i 18 - 20 minuter .
Ta ut , garnera med finhackad grönkål och
servera direkt .
4) MANDELPOTATISMOS :
SKALA potatisen och lägg i en kastrull ,
fyll på med vatten och salta väl .
Koka på medelvärme tills potatisen är mjuk,
ca 15 minuter .
Häll av vattnet och låt potatisen ånga av .
Smält smöret och häll i mjölken så att det
blir en ljummen vätska .
Mosa potatisen för hand och rör ner vätskan .
Smaka av med salt och vitpeppar .
SERVERA till den ugnsbakade torsken .
SMAKLIG MÅLTID !
och LYCKA TILL !
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar