fredag 10 november 2023

MIN UGNSBAKADE TORSK MED BACON & GRÖNKÅL , 4 PERS . Middag ./Lunchlåda .

 


                   HEJSAN !

RESULTATET ,  BLIR EN FANTASTISK MIDDAG ,

RIK PÅ BÅDE FESTKÄNSLA  OCH MATGLÄDJE .


HÄR ÄR RECEPTET :

4 bitar  ryggfile'  av  torsk 

1 paket bacon , 140 g

10 cm purjolök

50 g grönkål

1 vitlöksklyfta

1 dl riven parmesanost

1 dl vitt vin /vatten

1 1/2 dl vispgrädde

salt och peppar

MANDELPOTATISMOS :

1 kg mandelpotatis

50 g smör 

1 1/2 dl mjölk

2 nypor salt

vitpeppar 


SÅ HÄR GÖR DU :

1)   SÄTT  ugnen på  200  grader.

Skiva  baconet  i  bitar ,  

hacka purjolöken , kålen  och 

vitlöksklyftan .

2)   STEK  baconet knaprigt

i en het stekpanna när det börjar

bli klart tillsätt purjolöken , kålen 

och vitlöken .

Låt det fräsa ett par minuter till .

Vänd ner osten och smaka av med 

salt och peppar .

3)  LÄGG torsken i en ugnssäker form .

Salta och peppra runt om och fördela 

baconröran uppe på torskbitarna .

Häll på vinet/ vattnet och grädden i formen .

BAKA  mitt i ugnen i 18 - 20 minuter .

Ta ut , garnera  med finhackad grönkål och

servera direkt .

4)  MANDELPOTATISMOS :

SKALA  potatisen och lägg i en kastrull ,

fyll på med vatten och salta väl .

Koka på medelvärme tills potatisen är mjuk,

ca 15 minuter .

Häll av vattnet och låt potatisen ånga av .

Smält smöret och häll i mjölken så att det 

blir en ljummen vätska .

Mosa potatisen för  hand  och rör ner vätskan .

Smaka av med salt och vitpeppar .

SERVERA  till den ugnsbakade torsken .


SMAKLIG MÅLTID !

och  LYCKA TILL !

Inga kommentarer: