tisdag 29 april 2008

Limemarinerad Lax med Sharonsallad. 4 port.

mmm,Så gott, Valborg kanske?

12 tunna skivor laxfile
Saften av en pressad lime
2 msk balsamvinäger
1 dl olivolja
färsk basilika
salt
nymalen svartpeppar.

Sharonsallad:
50g fetaost
2 dl kokta vita bönor
1 finhackad rödlök
1 pressad vitlöksklyfta
4 sharonfrukter
8 cocktailtomater
1 endivesallat
salt
peppar

Limemarinerad Lax:
Så här gör Du:
Blanda lime,balsamvinäger och olivolja.
Pensla ett uppläggningsfat med
lite av marinaden och lägg i laxskivorna.
Pensla över resten av marinaden och
krydda med salt och peppar.
Låt dra 15-30 min.
Strö över rikligt med hackad
färsk basilika.

Sharonsallad:
Så här gör Du:
Skär fetaosten i små tärningar och
blanda den med de vita bönorna,
rödlöken och vitlöken.
Skär sharonfrukterna och tomaterna
i små bitar.
Strimla endivesallaten.
Blanda alltsammans och krydda
med salt och peppar.

Kul att prova något annat än det man brukar göra.
Smaklig spis.

Inga kommentarer: