måndag 28 april 2008

Vårlikt salladsfat 2 port.

...med marinerade bönor eller tärnad skinka.

0,5 påse blandad sallad ( 275 g)
3 dl kokta pastaskruvar
1rå morot
30 g sellerirot
50 g fårost med oliver
400g cannellinibönor
+1msk olivolja
+färsk timjan
eller färsk skinka (istället för bönor)

Så här gör Du :
Spola salladen under kallt vatten.
Skaka av vattnet.
Lägg upp på fat.
Skala och grovriv en morot
och sellerirot.
Lägg upp tillsammans med
salladsbladen.
Lägg upp kall pasta på
salladsfatet.
Skär osten i småbitar
och lägg över salladen.
Spola bönorna under kallt vatten.
Skaka av vattnet.
Marinera bönorna med olivolja
och timjansblad och servera bredvid.
Eller servera skinktärningar
med persilja.

Dressing:
Skakas ihop av 1 msk olivolja,
1tsk grönsaksfond,
1 tsk balsamicovinäger,
1 msk vatten,
1 tsk fransk senap.
Droppas över salladen.

ibland står det på påsarna med sallad
färdig att användas, men skölj salladen ändå.

smaklig måltid.

Inga kommentarer: