fredag 2 maj 2008

Köttfärssoppa. 4 port.

1 l liter buljong på tärning el.pulver.
2 medelstora potatisar
1 medelstor morot
1 medelstor gul lök
200 g köttfärs
0,5 tsk salt
1 tsk paprikapulver
1 krm svartpeppar
2 msk chilisås
4 msk finklippt persilja
2 msk margarin
till stekning

Gör så här:
Koka upp bukjongen.
Skala under tiden potatisen
och skär den i tunna skivor.
Ansa moroten och riv den grovt.
Lägg potatis och morot i buljongen.
Koka på svag värmei 10 min.
Lägg margarinet i en stekpanna.
Värm tills det är ljusbrunt.
Skala och skär löken och fräs
den tillsammans med köttfärsen
ca 5 min. och häll över i soppan.
Rör med en trägaffel så att färsen blir
en grynig massa.
Lägg i kryddor och chilisås.
Koka på svag värme i 5 min.
Smaka av soppan och strö över persilja.

Denna är faktiskt god . Gärna med hård ostmacka till.

Inga kommentarer: