fredag 2 maj 2008

Lax med Spenat och VitaBönor. 4port.

Gillar Du Lax? prova detta.

4 Laxfileer
500 g färsk bladspenat
400 g vita bönor
2 schalottenlökar
1 vitlöksklyfta
0,5 dl creme fraiche
1 dl vatten
salt o peppar

Gör så här:
Lägg laxfileerna i en kastrull, häll på så mycket
vatten att det täcker och tillsätt 1 tsk salt.
Sänk till lägsta värme när vattnetbörjar
sjuda och låt stå med locket på 7-10 minuter.

Skölj bladspenaten väl och hacka i mindre bitar.
Hacka schalottenlöken fint och fräs den
tillsammans med den pressade vitlöken
i en kastrull.
Tillsätt bladspenaten och låt det bli mjukt
under omrörning.
Rör ner creme fraiche och vatten
och häll i bönorna.
Smaka av med salt o peppar.
Servera med en tomatsallad.

underbart gott.

Inga kommentarer: