onsdag 28 maj 2008

VIT CHOKLAD -PANNACOTTA 6 PORT.

3 dl vispgrädde
200 g vit blockchoklad
3 gelantinblad
250 g kesella
Garnering:
1/2 liter jordgubbar
250 g hallon
citronmeliss

Så här gör Du:
Häll grädden i en kastrull
och låt den koka upp.
Ta den från värmen och
tillsätt chokladen i bitar.
Blötlägg gelantinbladen i kallt vatten
i fem minuter .
Låt rinna av .
Tillsätt dem i den varma
chokladgrädden och rör
tills det löst sig.
Låt svalna .
Rör ner kesella.

Rensa jordgubbarna och skiva dem.
(skölj innan Du tar bort fnaset)
Fördela jordgubbarna och
hallonen i glas.
Häll i pannacotta tills
det knappt täcker bären.
Ställ i kylskåp ett par timmar
tills de stelnat.
Garnera med citronmeliss.

En sagolik efterrätt med grädd-len
konsistens och dessutom
med chokladsmak!
Du måste prova.

Inga kommentarer: