onsdag 28 maj 2008

Orientalisk Fläskfile med Banan och Curry 4 port.

500 g fläskfile
salt o´svartpeppar
3 tsk röd tailändsk curry
(malen)
1 röd paprika fintärnad
1 liten gul lök finhackad
1 hönsbuljongtärning
2 1/2 dl matlagningsgrädde
3 tsk pressad apelsin
2 fasta bananer
couscous
grönsallad
1 skalad apelsin och klyftad.

Så här gör Du:
Skär filen i centimetertjocka skivor
och stek dem helt färdiga.
Krydda med salt o´peppar.
Lägg köttet åt sidan och håll det varmt.
Hetta upp en traktörpanna
med 1 msk smör och 2 tsk av curryn.
Fräs lök och paprika mjuka.
Smula över buljongtärningen.
Häll på grädde och apelsinsaft
och låt koka ihop några minuter.
Smaka ev, av med mera kryddor.
Skiva och stek bananerna och
pudra över 1 tsk curry.

Servera med couscous och apelsinklyftor.
Söndagsmiddag? eller Bjudning?

Inga kommentarer: