måndag 23 juni 2008

BJÖRNBÄRSPAJ. 6 PORT.

Nu nalkas snart björnbärstider
ut o´plocka , o´hem o´baka.

125 g smör
1/2 dl farinsocker
2 dl havregryn
2 dl vetemjöl
FYLLNING
1 dl vispgrädde
1 dl florsocker
1 tsk vaniljsocker
med äkta vanilj
2 dl creme fraiche
1/2 liter björnbär

Så här gör Du:
Smält smöret i en kastrull.
Ta kastrullen från värmen
och tillsätt farinsocker,
havregryn och vetemjöl.
Rör till en smet.
Tryck ut smeten i en form
med löstagbar botten,
ca 23 cm i diameter.
Grädda i 200 grader i ca 15 min.
Låt pajskalet kallna.
Vispa grädden.
Blanda den med florsocker,
vaniljsocker och creme fraiche.
Häll fyllningen i pajskalet.
DEKORERA :
med björnbär.

Njuut.

Inga kommentarer: