tisdag 1 september 2009

BACONBIFF I I SMÖRDEGSGÖMMA 4 PORT .

ÄNTLIGEN FREDAG !

Lite extra ,när helgen börjar ta vid .

Vi provar .
Jag vet att detta duger .

1/2 stor rödlök
1 ägg
1 tsk salt
1/2 tsk grovmalen sv . peppar
1 msk senap
600 g NÖTFÄRS
2 msk margarin
1 pkt bacon 140 g
1 pkt smördeg 275 g
PENSLING:
1 ägg
TILLBEHÖR :
200 g champinjoner
2 msk margarin
salt
peppar
1/2 stor rödlök
ev. senap
UGN: 250 GRADER .

Så här gör DU :
Skala rödlöken och hacka
halva löken fint .
Knäck ägget i en bunke och
tillsätt salt, sv,peppar och senap.
Tillsätt färsen och arbeta samman väl.
Forma till 4 jämnstora biffar på ett
vattensköljt skärbräde .
Linda baconskivorna runt om
biffarnas kanter .
Stek biffarna i margarin i
stekpanna ca 4 min på varje sida .
Placera dem sedan på ett ugnsäkert fat.
Ta ut rundlar av smördegen,
ett par centimeter större än biffarna
och klä dessa med degen.
Pensla med ägg , grädda mitt i ugnen 10-15 min.
Stek svampen i fett salta o´peppra.
Skiva halva rödlöken fint .
SERVERA , biffarna med svamp,rödlök
och gärna en osötad senap.

Lite pillipill , men det är det värt.
LYCKA TILL !

Inga kommentarer: