tisdag 1 september 2009

POTATISGRYTA FRÅN UNGERN 4 PORT.

Denna gryta glömmer jag aldrig
det är många många år sen
jag åt den .
Men smaken sitter kvar än...

8 Potatisar
2 gula lökar
4 chorizo
2 strimlade röda paprikor
2 msk matolja
2 tsk paprikapulver
1 tsk malen spiskummin
2 dl vatten
1 buljongtärning-kött
1/2 dl ajvar relish
1 1/2 dl gräddfil
salt o´peppar .
SERVERING.
gräddfil
vitt gott bröd.

Så här gör DU :
Skala och skär potatisen i klyftor .
Skala och hacka löken .
Skär korven i skivor .
Hetta upp oljan i en gryta
och fräs potatis,lök,korv
och paprika.
Ta grytan från värmen
och vänd ner paprikapulver
och spiskummin.
Tillsätt vatten buljongtärning,
ajvar relish och gräddfil.
Låt grytan försiktigt småputtra
ca 15 min.tills potatisen känns mjuk.
Smaka av med salt o´peppar.
Om så önskas servera gärna med
kall gräddfil och gott vitt bröd.
(för att få upp den goá "såsen")

Ett gott rödvin sitter fint till .

SMAKLIG SPIS !

Inga kommentarer: