tisdag 1 september 2009

BLOMMANDE FALUKORV 4 PORT.

Roligare att äta ,ja kanske.
Ví har väl alla undrat hur
den blommiga FALUKORVEN
ser ut .
Här är svaret -ta ut blommor
med en pepparkaksform.
vänta bara hur glada middagsgästerna blir.

500 g falukorv
SENAPSSÅS :
2 msk matfett
2 msk mjöl
3 dl vatten
1 buljongtärning
1 dl creme fraiche
1 msk vanlig svensk senap
2 tsk dijonsenap
salt o peppar
TILLBEHÖR :
1 litet blomkålshuvud
1 litet pkt broccoli -buketter.
bandspagetti

Så här gör DU :
Skär upp falukorven i skivor.
Ta ut "blommor "med pepparkaksformen.
(Spara spillet det kan DU använda i
min goda korvsoppa .)
Smält matfett i en kastrull ,
strö över mjöl och vispa i vattnet.
Låt koka upp under vispning,
smula i buljongtärningen,
häll i creme fraiche och senap.
Låt såsen koka upp igen
under vispning o´smaka av
med salt och peppar .
Skär blomkålen i buketter och
koka dem nästan mjuka, häll
i broccolibuketterna, koka upp ,
ta kastrullen från plattan
och låt stå 5 minuter.
Häll av vattnet och blanda ner
grönsakerna i senapssåsen .
Koka bandspagettin enl. anv. på paketet.
Stek falukorven och lägg upp portioner
på tallrikar.
Pasta underst , sedan senapssås
och så de glada blommande
korvskivorna överst .

SMAKLIG MÅLTID ! LYCKA TILL!

Inga kommentarer: