Frukost i ottan?
Kalljästa bullar jäser över
natten och gräddas på morgonen.
HIMLA BRA!
25 g jäst
5 dl vatten
2 tsk salt
2 dl grahamsmjöl
10-11 dl vetemjöl
PENSLING:1ägg el mjölk
UGN:250 grader
Så här gör DU:
SMULA jästen i en bunke
och lös den i det kalla
vattnet.
Tillsätt salt,grahamsmjöl
och nästan allt vetemjölet.
Arbeta degen KRAFTIGT.
RULLA bullar.
Placera dem med lite mellanrum
i ett fint mönster på plåt
med bakplåtspapper.
Fukta en ren kökshandduk
med kallt vatten,lägg den
över bullarna och ställ dem
i kylen att jäsa över natten.
(10-12 timmar)
PENSLA med uppvispat ägg.
Grädda mitt i ugnen ca 15 min.
SVEP in bullarna i handdukar
så håller det värmen längre.
HA EN TREVLIG FRUKOST.
LYCKA TILL!
onsdag 7 september 2011
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar