onsdag 7 september 2011

PAJ MED LÖK OCH SVAMPFYLLNING. 4 PORT.

Svamptider, jaa,det är härligt.

PAJDEG:
2 dl vetemjöl
75 g smör/margarin
2 msk vatten
FYLLNING:
2gula lökar
1 msk smör/...
200 g blandsvamp/kantareller
eller champinjoner
2 ägg
2 dl mjölk
2 dl riven ost
1/2 tsk paprikapulver

Så här gör DU:
Hacka samman smör och mjöl
till en grynig massa.
Tillsätt vattnet,arbeta ihop
till en deg.
Ställ kallt i kylskåpet 30 min.
Förbered fyllningen.
Skala och skiva löken.
Fräs i stekpanna.
Lägg i svampen,låt den fräsa
några minuter.
Sätt UGNEN på 200 grader.
Vispa ägg och mjölk.
Blanda ner ost å paprikapulver.
Kavla ut pajdegen och klä en
ugnssäker form med den.
GRÄDDA pajen i 15 minuter.
TA UTPAJEN FRÅN UGNEN.
Fördela lök och svamp i pajskalet.
Häll på ostblandningen.
GRÄDDA i ugnen tills äggstanningen
stelnat och fått fin färg,
ca 20-25 minuter.
SERVERA med sallad.

SMAKLIG MÅLTID!

Inga kommentarer: