onsdag 7 september 2011

ÖCKERÖ-KAKOR. 8 ST.

ÅÅÅ...Så himla goda,
en liten specialitet från
ÖCKERÖ.
KARDEMUMMA, ger brödet
dess speciella smak.
mmm..

100 g smör
5 dl vatten
1 paket TORRJÄST
1/2 socker
1 dl vetekli
1/2 msk finstött
kardemumma.
2 liter vetemjöl

Så här gör DU:
SMÄLT SMÖRET,häll på vattnet
och värm till ca 45 grader.
BLANDA torrjäst,socker,salt,mjöl,
vetekli och kardemumma och
tillsätt smörvattnet.

ARBETA SAMMAN till en smidig deg.
Låt den jäsa i ca 1 timma.
ARBETA sedan upp degen på bakbordet.
DELA den i 8 delar,som vardera formas
till en rund bulle och kavlas ut till
en 1/2 cm tjock kaka.

NAGGA kakan på båda sidor och
låt jäsa i ca 30 min.
GRÄDDA i 275 grader ca 5 minuter.
LÄGG på en bakduk när de är klara.

Underbart goda med bara smör på.mmmm.
LYCKA TILL!

Inga kommentarer: