Rödkål 1 kg
syrligt äpple 1 stort
smör 1 msk
kryddpepparkorn 4 st.
nejlikor 4 st.
salt 1 tsk
ättika 5 % 1-1 1/2 dl
vatten 2 dl
Suketter Flytande 2 tsk.
Så här gör DU:
SKÖLJ kålen och skär den i tunna strimlor.
Skala äpplet och skär det i tunna klyftor.
Smält smöret i en gryta.
Lägg kål och äpple skiktvis i grytan.
Tillsätt salt och kryddor.
Häll vatten och 1 dl ättika över.
Koka kålen under lock på svag värme
ca 1 timme.
RÖR om ibland.
Späd ev med mera vatten.Smaksätt med
Suketter Flytande och ev ättika
strax före servering.
Serveras varmt eller kallt till skinkstek,
kalkon,anka eller dyligt.
Hoppas att det smakar!
LYCKA TILL!
tisdag 4 december 2012
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar