tisdag 4 december 2012

RÖDKÅL 6 PORT. UTAN SOCKER.

Rödkål 1 kg
syrligt äpple 1 stort
smör 1 msk
kryddpepparkorn  4 st.
nejlikor 4 st.
salt 1 tsk
ättika 5 %  1-1 1/2 dl
vatten 2 dl
Suketter Flytande 2 tsk.

Så här gör DU:
SKÖLJ kålen och skär den i tunna strimlor.
Skala  äpplet och skär det i tunna klyftor.
Smält smöret i en gryta.
Lägg kål och äpple skiktvis i grytan.
Tillsätt salt och kryddor.
Häll vatten och 1 dl ättika över.
Koka kålen under lock  på svag värme
ca 1 timme.
RÖR om ibland.
Späd ev med mera vatten.Smaksätt med
Suketter Flytande och ev ättika
strax före servering.
Serveras varmt eller kallt  till skinkstek,
kalkon,anka eller dyligt.

Hoppas att det smakar!
LYCKA TILL!

Inga kommentarer: