tisdag 4 december 2012

SELLERI OCH ÄPPELSALLAD 5 PORT.

Jättegott till skinka,kalkon, ja vad NI brukar äta till Jul.

Syrliga äpplen 2 st medelstora
stångselleri 6 stjälkar
valnötter grovhackade 3 msk
DRESSING:
Gräddfil  1 dl
Yoghurt  1/2 dl
Saft av en liten citron
Suketter Flytande

Så här gör DU:
SKALA  och kärna ur äpplena .
Skär dem i små tärningar som
läggs i en skål.
Pressa genast lite citronsaft över.
så att äpplena inte missfärgas.
Du kan använda något från dressingen.
TVÄTTA  och skala sellerin.
Skär den i små bitar  och blanda
med äpplena.
Tillsätt de grovhackade valnötterna.
Rör ihop alla ingredienserna till
dressingen.
Häll dem över salladen och blanda väl.

Hoppas att det smakar.
GOD-JUL
   och
LYCKA TILL!

Inga kommentarer: