mmm... det här är så himla gott .
500 g bruna bönor (1 paket)
vatten , salt
BLÖTLÄGG bönorna i saltat vatten .
De blir mer lättkokta då .
Vattnet ska stå över bönorna .
SÄTT till 1 msk salt per liter vatten.
Låt dem ligga i blöt i 6-12 timmar.
Slå bort blötläggningsvattnet .
SMAKSÄTTNING:
1 tsk salt
2 1/2 msk ättikssprit
3-4 msk sirap eller socker
KOKA bönorna i 1 1/4 - 1 1/2 liter saltat vatten.
Koktiden är 1 - 1 1/2 timme .
SMAKSÄTT med ättikan , sirapen och kanske lite mer salt .
RED av med 1/2 - 1 msk potatismjöl om de är tunna .
Red inte den del av bönorna som ska sparas.
De tjocknar när de kallnar .
STEKT BOGFLÄSK .
Stek bogfläsket i tunna skivor i het panna .
Salta och peppra när det ligger i pannan .
Då dras mindre av den goda smaken ut .
SMAKLIG MÅLTID !
SERVERINGS TIPS :
RÅRIV några stora morötter och
riv också ett par syrliga äpplen och
blanda med morötterna .
Pressa över lite citronsaft och strö på hackad persilja .
LYCKA TILL !
lördag 5 oktober 2013
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar