lördag 5 oktober 2013

MIN PLOMMONSYLT .

Vilken sorts plommon som helst kan användas
till den här fina sylten , som förutom på rostat bröd,
är jättegod  till pannkakor och fyllningar i tårtor.

1 kg plommon
ca 1/2 dl vatten
500 g socker + kanske lite mer socker , smaka Dig fram

Så här gör DU:
SKÖLJ och kärna ur plommonen.
Lägg dem i en gryta och häll över vattnet.
Låt plommonen koka på svag värme tills
de går sönder .
Ta ev. upp skalen med hålslev.
TILLSÄTT socker och låt det koka sakta
15-20 minuter.
Skaka grytan då och då under kokningen .
SKUMMA väl och häll upp sylten på varma
väl rengjorda burkar .
Tillslut burkarna och förvara dem svalt .

Om man   har dåliga förvaringsutrymmen kan
man tillsätta, 1 kryddmått NATRIUMBENSOAT .
RÖR ut det i lite av den färdiga sylten och
blanda ner det i grytan .

LYCKA TILL!

Inga kommentarer: