lördag 5 oktober 2013

VANILJ - OCH KANELSNÄCKOR 30 ST.

De här är smaskens kan DU tro !

150 g smör/margarin
3 dl mjölk
50 g jäst
3/4 dl socker
1/2 tsk salt
1 ägg
ca 9 dl vetemjöl
FYLLNING:
150 g smör / margarin
1 dl florsocker
2 msk vaniljsocker
1-2 tsk kanel
1 ägg till pensling

Så här gör DU:
SMÄLT smöret eller margarinet
och tillsätt mjölken.
Värm till 37 grader.
Smula sönder jästen i en deg -skål
och häll över degvätskan .
Rör så att jästen löser sig.
TILLSÄTT socker , salt, ägg och
det mesta av vetemjölet och arbeta degen smidig .
 Låt den jäsa övertäckt i ca 40 min.
Rör under tiden samman ingredienserna  till fyllningen
till en smidig massa.(smaka)
TAG upp degen på mjölat bakbord .
Tillsätt mer mjöl och arbeta degen smidig.
Dela degen i två delar och kavla ut varje del till
en rektangulär platta.
Bred på fyllningen  och rulla ihop degen.
Skär i 2 cm bitar och lägg dem i pappersformar .
Ställ dem på plåt  och låt dem jäsa i 30 min.
PENSLA bröden med uppvispat ägg och grädda
i 225 grader  i 8-10 minuter.

HOPPAS ATT DE SMAKAR!

Inga kommentarer: