En saftig och hållbar kaka som blir
lite festligare med glasyr och Marsipan -
tomtar på ...
100 g smör /margarin
2 1/2 dl socker
3 ägg
4 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1 tsk kanel
1 tsk nejlikor
1 tsk ingefära
3 msk hackade syltade apelsinskal
10 hackade sötmandlar
2 dl gräddfil
UGN:150 GRADER.
Så här gör DU:
RÖR margarin och socker poröst.
Tillsätt äggen ett i taget och rör
kraftigt mellan varje .
BLANDA mjölet med kryddorna ,
bakpulvret apelsinskalet och mandeln.
Rör ner detta tillsammans med
gräddfilen i äggsmeten.
HÄLL smeten i en välsmord och bröad
form och grädda kakan i nedre delen
av ugnen 60-80 minuter.
Pröva med en sticka !
Stjälp upp kakan och låt den kallna .
GARNERA eventuellt med florsocker
utrört i lite vatten till en glasyr.
SÄTT små TOMTAR uppe på glasyren.
LYCKA TILL och
TREVLIG JUL !
tisdag 26 november 2013
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar