HEJSAN !
Där här är gott kan Ni tro!
HÄR ÄR RECEPTET :
4- 5 hg TORSKFILE ,
salt , peppar ,
3 dl vispgrädde ,
2 1 /2 tsk idealmjöl ,
1 fiskbuljongtärning ,
1 knippe dill ,
2- 3 msk kräftkaviar ,
eller skaldjurspastej , (tub)
dillfrö och några hela räkor.
Så här gör Du:
SÄTT ugnen på 225 grader .
Om Du använder fryst fisk , får den halv-tina.
Skär den sedan i skivor .
Färsk fisk delas i mindre bitar .
Salta och peppra lätt på fisken .
HÄLL grädde och mjöl i en eldfast form och lägg i buljongtärningen.
Ställ in formen i ugnen och låt såsen bli varm .
Vispa en gång under tiden .
TA ut formen och blanda i klippt dill och kräftkaviar eller skaldjurspastej.
Rör om och lägg i fiskbitarna .
Sätt in formen i 25-30 minuter .
NÄR 3- 4 minuter återstår kan Du lägga på några räkor , skalade på stjärten
men med hela huvudet kvar .
Strö sedan lite dillfrö över .
SERVERA med grönsallad och pressad potatis eller ris .
SMAKLIG MÅLTID !
onsdag 6 april 2016
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar