onsdag 6 april 2016

SVAMPSMÖRGÅS 4 PERSONER .

HEJSAN !

Smaka på denna med , när Ni ändå är igång .

HÄR ÄR RECEPTET :
4skivor vitt bröd
SVAMPSTUVNING :
3/4 liter rensad svamp eller 1 STOR burk konserverad svamp ,
1 1/2 msk  margarin eller smör ,
1- 2 msk vetemjöl ,
2- 3 dl vätska (svampspad + grädde ),
salt å peppar ,
1 uppvispat ägg ,
2 dl  riven ost ,

Så här gör Du:
FRÄS svampen i fettet .  Strö mjölet över och späd med eventuellt
svampspad och grädde .
Koka på svag värme , 5- 10 min,  så att mjölsmaken försvinner och
stuvningen  har  tillräckligt fast konsistens för att inte rinna av brödet.
Smaka av .
VISPA upp ett ägg och rör ner i stuvningen .
FÖRDELA  stuvningen på smörgåsarna  och strö över riven ost .
GRATINERA i  250 grader .
                               LYCKA TILL !

Inga kommentarer: