lördag 23 juni 2018

MIN, CRABFISHPAJ , 4 PERS .




                         HEJSAN !

Smak  på  denna  lätta  jättegoda  paj .

HÄR  ÄR  RECEPTET :

PAJDEG :
12  msk  kärnvetemjöl ,
8  tsk  smör/margarin ,
4  msk  lättfil ,
FYLLNING :
200  g  CRABFISH ,
100  g  skalade  räkor ,
1  purjolök ,
3  tomater ,
3  små  ägg ,
2  dl  lättmjölk ,
1/2  tsk  salt ,
1  krm  svartpeppar ,
25  g  riven  ost ,
finklippt  dill ,

SÅ  HÄR  GÖR  DU :
HACKA  ingredienserna  till  pajdegen .
Tryck  ihop  till  en  deg  och  klä  en
form  med  degen .
Nagga  botten  med  en  gaffel .
Förgrädda  pajskalet  i  200  grader  i  10 min.
Har  Du  mixer  gör  Du  naturligtvis   paj-
degen  i  den .
VISPA  ägg,  mjölk,  salt  och  peppar .
Skär  tomaterna  i  klyftor  och  strimla
purjolöken .
Lägg  tomater,  purjolök,  CRABFISH ,
och   räkor  i  pajskalet  och  häll  ägg -
blandningen  över .
Toppa  med  riven  ost .
GRÄDDA  i  200  grader  20-25  minuter
tills  äggblandningen  stelnat   och  pajen
fått  fin  färg .
Strö  lite  dill  över  och  servera  med  tomatsallad .

HOPPAS  DET  SMAKAR  !

TREVLIG  MIDSOMMAR !

Inga kommentarer: