lördag 23 juni 2018
MIN, CRABFISHPAJ , 4 PERS .
HEJSAN !
Smak på denna lätta jättegoda paj .
HÄR ÄR RECEPTET :
PAJDEG :
12 msk kärnvetemjöl ,
8 tsk smör/margarin ,
4 msk lättfil ,
FYLLNING :
200 g CRABFISH ,
100 g skalade räkor ,
1 purjolök ,
3 tomater ,
3 små ägg ,
2 dl lättmjölk ,
1/2 tsk salt ,
1 krm svartpeppar ,
25 g riven ost ,
finklippt dill ,
SÅ HÄR GÖR DU :
HACKA ingredienserna till pajdegen .
Tryck ihop till en deg och klä en
form med degen .
Nagga botten med en gaffel .
Förgrädda pajskalet i 200 grader i 10 min.
Har Du mixer gör Du naturligtvis paj-
degen i den .
VISPA ägg, mjölk, salt och peppar .
Skär tomaterna i klyftor och strimla
purjolöken .
Lägg tomater, purjolök, CRABFISH ,
och räkor i pajskalet och häll ägg -
blandningen över .
Toppa med riven ost .
GRÄDDA i 200 grader 20-25 minuter
tills äggblandningen stelnat och pajen
fått fin färg .
Strö lite dill över och servera med tomatsallad .
HOPPAS DET SMAKAR !
TREVLIG MIDSOMMAR !
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar