lördag 23 juni 2018
KOKT SPARRIS MED HACKAT ÄGG OCH BRYNT SMÖR ,...8 PORT .
HEJSAN !
Färsk sparris betyder vår .
Men jag tycker att det passar nu också .
Här är en mild förrättssallad med nötigt
smör /margarin och knapriga krutonger .
HÄR ÄR RECEPTET :
1 kg grön sparris ,
4 skivor formbröd ,
100 g smör /margarin ,
4 kokta ägg ,
1 tsk FLINGSALT ,
2 krm svartpeppar ,
SÅ HÄR GÖR DU :
BRYT av nedersta delen på sparrisen .
Skär bort kanterna på brödskivorna och
smula dem .
STEK smulorna frasiga i 1- 2 msk smör.
Koka sparrisen i saltat vatten 2-4 min.
Skala och hacka äggen .
BRYN resten av smöret i en kastrull .
Lägg upp sparrisen på ett fat .
Strö över ägghacket .
RINGLA över det brynta smöret och
toppa med brödsmulorna .
Strö över salt å peppar .
HOPPAS DET SMAKAR ,
TREVLIG MIDSOMMAR !
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar