lördag 23 juni 2018

KOKT SPARRIS MED HACKAT ÄGG OCH BRYNT SMÖR ,...8 PORT .




                               HEJSAN !

Färsk  sparris  betyder  vår .
Men  jag  tycker  att  det  passar  nu  också .

Här  är  en  mild  förrättssallad  med  nötigt
smör /margarin  och  knapriga  krutonger .

HÄR  ÄR  RECEPTET :
1  kg  grön  sparris ,
4  skivor  formbröd ,
100  g  smör /margarin ,
4  kokta  ägg ,
1  tsk  FLINGSALT ,
2  krm  svartpeppar ,

SÅ  HÄR  GÖR  DU :
BRYT  av  nedersta  delen  på  sparrisen .
Skär  bort  kanterna  på  brödskivorna  och
smula  dem .
STEK  smulorna  frasiga  i  1- 2  msk  smör.
Koka  sparrisen  i  saltat  vatten  2-4  min.
Skala  och  hacka  äggen .
BRYN  resten  av  smöret  i  en  kastrull .
Lägg  upp  sparrisen  på  ett  fat .
Strö  över  ägghacket .
RINGLA  över  det  brynta  smöret  och
toppa  med  brödsmulorna .
Strö  över  salt  å  peppar .

HOPPAS  DET  SMAKAR ,

TREVLIG  MIDSOMMAR !

Inga kommentarer: