söndag 2 september 2018
ÄPPLERIS - EFTERRÄTT. 4 PORT.
HEJSAN !
Detta åt vi till efterrätt när jag var liten tös !
Efterrätt var inte så vanligt, men fick vi det
var det något särskilt.
HÄR ÄR RECEPTET :
6 dl vatten
1 bit hel kanel
1 dl rundkorniga risgryn
4 äpplen
2 msk socker
SÅ HÄR GÖR DU :
KOKA upp vatten och kanel. Lägg i risgrynen och
låt dem koka i 20 minuter.
SKALA och kärna ur äpplena . Skär dem i bitar .
Lägg ner frukten i riset tillsammans med sockret.
Låt koka på svag värme tills risgryn och frukt är mjuka.
SERVERA äppleriset med mjölk eller grädde.
LYCKA TILL !
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar