fredag 25 januari 2019

STEKT FILE' MED ROTFRUKTS-JULIENNE, rödvinssky och rostad potatis 4 port. 25 min.




               HEJSAN !

Å , smaka på det här ! Förträffligt gott !
JULIENNE  betyder att grönsakerna  är
finstrimlade som tändstickor .

HÄR ÄR RECEPTET :
3 palsternackor (250 g)
3 rödbetor (250 g)
1 tsk salt
100 g rucola
POTATISKLYFTOR
800 g potatis
1 tsk salt
1 msk olivolja
STEKT FILE'
1 FLÄSKFILE' (ca 500 g)
1 tsk salt
2 krm svartpeppar
2 msk smör
RÖDVINSSKY
1 msk råsocker
1 msk balsamvinäger
2 dl rött vin
2 dl sky från pannan
1 msk kalvfond
2 tsk maizena  majsstärkelse
1 /2 krm salt

SÅ HÄR GÖR DU :
SÄTT ugnen på 225 grader.
SKALA  och skär palsternacka och rödbeta i tunna stickor .
Koka upp vatten med salt och koka först palsternackan ca
30 sekunder, ta upp och skölj i iskallt vatten .  Koka sedan
rödbetorna ca 30 sekunder och skölj i iskallt vatten.
TVÄTTA  och klyfta potatisen .  Lägg den på plåt med bak-
plåtspapper.  Salta och ringla över olivolja. Stek mitt i ugnen
ca 35 minuter .
STEK FLÄSKFILEN  i smör /margarin, salta och peppra
Häll 2 dl vatten i stekpannan och låt köttet sjuda 7-8 minuter
till 68-70 grader innertemperatur.
SILA och mät upp skyn från stekpannan till 2 dl .  Smält
socker i en tjockbottnad kastrull.  Tillsätt balsamvinäger, röd-
vin, sky och kalvfond. Låt såsen sjuda 10 minuter.  Tillsätt
majsstärkelsen utrörd i lite kallt vatten.  Koka upp och smaka
av med salt och peppar. BLANDA de kokta rotfrukterna med
rucola. SKIVA  upp köttet och servera med rotfrukter, rödvinssky
och potatisklyftor.
SMAKLIG MÅLTID och LYCKA TILL !

Inga kommentarer: