onsdag 29 juli 2020

MORMORS SOLIGA BULLAR, 24 ST.



                        HEJSAN !

Att få njuta och känna doften av nybakade,
fiberrika och mustiga bullar till frukosten
ger en härlig start på dagen .
Solrosfrön ger brödet god smak
och rikligt med fibrer .

HÄR ÄR RECEPTET :
50 g jäst
1/2 dl olja
5 dl lättmjölk
2 dl solrosfrön
1 tsk salt
2 msk ljus sirap
ca 13 dl lantvetemjöl
PENSLING :
ägg eller vatten
solrosfrön
UGN :  225 GRADER .

SÅ HÄR GÖR DU :
VÄRM  olja och mjölk till 37 grader .
Rör ut den smulade jästen i degspadet .
TILLSÄTT solrosfrön, salt, sirap och
det mesta av mjölet .
Arbeta degen blank och smidig .
Låt den jäsa ca 30 minuter .
TA UPP degen på mjölat bakbord och
knåda den väl .
Dela den i 24 delar, som formas till
runda bullar .
LÄGG bullarna på bakpappersklädd
plåt och jäs ca 30 minuter .
Pensla med ägg eller vatten och strö
på solrosfrön .
GRÄDDA ca 12 minuter i mitten av
ugnen .
Låt bullarna kallna på galler under bak-
duk. 

LYCKA  TILL !            

TIPS !
DE går  bra att frysa, men tina dem helst
i rumstemperatur .

TACK !

Inga kommentarer: