onsdag 29 juli 2020
MORMORS SOLIGA BULLAR, 24 ST.
HEJSAN !
Att få njuta och känna doften av nybakade,
fiberrika och mustiga bullar till frukosten
ger en härlig start på dagen .
Solrosfrön ger brödet god smak
och rikligt med fibrer .
HÄR ÄR RECEPTET :
50 g jäst
1/2 dl olja
5 dl lättmjölk
2 dl solrosfrön
1 tsk salt
2 msk ljus sirap
ca 13 dl lantvetemjöl
PENSLING :
ägg eller vatten
solrosfrön
UGN : 225 GRADER .
SÅ HÄR GÖR DU :
VÄRM olja och mjölk till 37 grader .
Rör ut den smulade jästen i degspadet .
TILLSÄTT solrosfrön, salt, sirap och
det mesta av mjölet .
Arbeta degen blank och smidig .
Låt den jäsa ca 30 minuter .
TA UPP degen på mjölat bakbord och
knåda den väl .
Dela den i 24 delar, som formas till
runda bullar .
LÄGG bullarna på bakpappersklädd
plåt och jäs ca 30 minuter .
Pensla med ägg eller vatten och strö
på solrosfrön .
GRÄDDA ca 12 minuter i mitten av
ugnen .
Låt bullarna kallna på galler under bak-
duk.
LYCKA TILL !
TIPS !
DE går bra att frysa, men tina dem helst
i rumstemperatur .
TACK !
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar