onsdag 10 september 2008

KANTARELLSOPPA 4 PORT.

Svamptider.
Då kan Du prova denna smarriga soppa.
200 g frysta kantareller eller
lika mängd konserverade
2 msk flytande margarin
1 purjolök
7 dl vatten + 1 1/2 msk
vilt & kantarellfond( eller
grönsaksbuljong )
1 dl matlagningsgrädde
salt, vitpeppar
ett par kvistar färsk oregano

Så här gör Du:
Skiva purjolöken.
Stek svamp och purjolök i margarinet .
Tillsätt buljongen och låt
alltsamman puttra nå´n min.
Kör soppan slät i en matberedare,
häll tillbaka i grytan och smaka av med
matlagningsgrädde, salt o´peppar.
Häll soppan i skålar, dekorera med
oreganokvistar och ev. lite fräst svamp
som inte körts i matberedaren.

mmm så goott!

Inga kommentarer: