De´här bullarna behöver inte knådas.
50 g jäst
5 dl vatten
2 tsk salt
2 1/2 dl havregryn
ca 9 dl vetemjöl
Så här gör Du:
Smula jästen i en bunke.
Häll på fingervarmt vatten.
Och rör tills jästen löser sig.
Arbeta in salt , havregryn och mjöl.
Degen ska vara ganska lös .
Arbeta degen länge och låt
den jäsa minst 1 timme .
(då kan Du göra något annat under tiden.)
Sätt ugnen på 200 grader.
Lägg upp degen på mjölat bakbord
utan att knåda.
Skär " bullstora" bitar och
lägg direkt på bakplåtspappersklädd plåt.
Låt jäsa i 20 minuter.
Grädda i ca 10 minuter.
Klart, färdiga att smaka på med smör o´ost .
onsdag 10 september 2008
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar