onsdag 10 september 2008

APRIKOSSPÄCKAD KOTLETTRAD 4 PORT.

Läcker bjudmat tycker jag.

ca 1 kg benfri kotlett
ca 1 1/2 hg torkade aprikoser
1 1/2 tsk salt
2 tsk mald ingefära
1 msk torkad rosmarin
3 msk olja +1 msk soja
ev grädde
ev, mjöl
TILLBEHÖR:
råstekt potatis
sockerärter

sky
UGN: 175 grader +EN STEKPÅSE

Så här gör Du:
Lägg aprikoserna i blöt i lite
kallt vatten en stund om de är torra.
Gör ett par hål tvärs igenom hela
kotletten med hjälp av t ex
skaftet på en trägaffel.
Stoppa tätt med lätt saltade
aprikoser i hålen.
Gnid in köttet med kryddorna
och pensla med olja och soja.
Lägg det i stekpåsen .
Förslut den med en klämma
och klipp upp ett litet hörn.
Lägg påsen med köttet i en ugnssäker
form och ställ i nedre delen av ugnen.
Stek i 1 1/2 timme.
Nu har Du fått en massa steksky i formen.
Häll över stekskyn i en kastrull
tillsätt ev, lite grädde och
red med lite mjöl.
Skär upp köttet.

Nu önskar jag Er en riktigt
god middag.
Varför inte bjuda svärmor.

Inga kommentarer: