torsdag 12 mars 2009

LÄTTLAGAD GRYTA . 4 PORT.

Gryta med färg utan att bryna i fett .

ibland vet man inte vad man ska göra
med de olika köttdelar som finns i affären.
Men jag har kanske lite tips .
Kolla här !

500 g NÖTKÖTT av HÖGREV ,
BOG eller BRINGA .
4-5 gula lökar (400 g )
1 burk hela tomater (400 g )
1 tsk paprikapulver
1 tsk salt
1 krm svartpeppar
1 tsk timjan
1-2 vitlöksklyftor (kan uteslutas)
1 msk tomatpure

Så här gör Du :
Skala och hacka löken grovt .
Koka upp lök och tomat i en gryta
utan lock .
Tillsätt salt ,peppar och
paprikapulver.
Skär köttet i jämna bitar eller strimlor.
Lägg dem OBRYNTA i tomatröran .
Sjud i 45 minuter .
Smaksätt med timjan , pressad vitlök
och tomatpure .
Koka ytterligare minst 15 minuter
tills köttet känns mört .

Servera grytan med kokt pressad potatis,
ris eller matvete och en sallad .

LYCKA TILL .

Inga kommentarer: