torsdag 12 mars 2009

INDONESISK GRYTA 4 PORT.

Gryta med färg utan att bryna i fett.

500 g GRISKÖTT av BOG , KARRE
eller SKINKA .
1/2 dl soja
2 dl cider eller äpplejuice
1 gul lök
1 1/2 tsk curry
1/2 tsk ingefära
1 tsk sambal oelek -
stark indisk krydda
2 vitlöksklyftor
2 msk vinäger
1 msk vetemjöl

Så här gör Du :
Blanda i en skål soja, cider , hackad gul lök ,
curry, ingefära, sambal oelek, krossade
vitlöksklyftor och vinäger .
Skär köttet i strimlor, lägg dem i marinaden
och låt allt stå och dra i kylskåpet i 6 tim.
Lägg över allt i en gryta .
Strö över vetemjöl och rör om .
Sjud under lock på svag värme 15-20 min.
Smaka av om det behövs med mer kryddor .

Servera med kokt ris och vitkål -och ananassallad.
SMAKLIG MÅLTID .

Inga kommentarer: