torsdag 12 mars 2009

HEMBAKADE NÖTKAKOR - VALNÖTSSKORPOR..

VALNÖTSSKORPOR.
40 st.
2 1/2 dl valnötter
3 dl hasselnötter
1 1/2 dl spelt fullkornsmjöl
1 tsk bakpulver
2 ägg
1 dl socker (fruktsocker)
50 g smör
ugn :200 grader och 100 grader.
Så här gör DU:
Mixa hälften av valnötterna och
hasselnötterna i matberedaren.
Blanda med spelt fullkornsmjöl
och bakpulver .
Tillsätt ägg socker och smör
skuret i tärningar.
Kör alltsammans i matberedare
tills en degboll bildas.
Tillsätt resten av valnötterna
och kör några extra varv så att
nötterna hackas grovt.
Forma degen till två rullar
och lägg på en plåt med bakpapper.
Baka i 20 min. i 200 grader.
Ta ut plåten ur ugnen ,
sänk värmen till 100 grader.
Skär längderna till sneda skorpor
ca 2 cm breda .
Lägg dem lite glest och torka dem i
ugnen ytterligare 30 min. i 100 grader.

När jag blir kaffesugen är dessa goda till.

Inga kommentarer: