torsdag 12 mars 2009

VARM ROSTBIFF MED SKYSÅS .

12 port=3 måltider a´4 port.

1 1/2 kg benfritt nötkött av ROSTBIFF ,
FRANSYSKA , INNANLÅR
ELLER BOGSTEK .
1 1/2tsk salt
1 tsk svartpeppar

Så här gör DU :
Gnid köttet med salt och peppar .
Lägg köttet i en ugnssäker form.
Stick in köttermometern så att spetsen
kommer mitt i den tjockaste delen av köttet .
Hela röret bör vara inne i köttet .
Stek köttet i den nedre delen av ugnen
i 125 grader tills köttermometern
visar 60 grader för rosa snittyta.
Lägg rostbiffen på en skärbräda
och täck med aluminiumfolie.
Låt steken vila i 15 min. och skär
sedan köttet i jämna skivor .
Gör under tiden såsen
SKYSÅS :
4 PORT.
3 dl sky + vatten, smaka.
1 tsk arrowrot eller potatismjöl .
SMAKSÄTTNING:
2 msk tomatpure och
1/2 tsk salvia eller basilika.
ELLER
1 msk fransk senap och
1 tsk dragon.
ELLER
2 msk riven pepparrot
och 1 msk finhackad persilja .

Kanske lite att pilla med
mendå får det bli SÖNDAGSMIDDAG.
LYCKA TILL .

Inga kommentarer: