fredag 8 oktober 2010

PORTERSTEK OCH BROCCOLI. 6-8 PORT.

mmm,det här är gott må`DU tro.
Bra när det kommer många gäster.
Så här gör jag.

1 flaska porter
1 dl outspädd svartvinbärssaft
1/2 dl kinesisk soja
2 tsk timjan
10 enbär
1 msk hel svartpeppar
2 köttbuljongtärningar
1 stor klyftad gul lök
2 grovhackade vitlöksklyftor
1 1/2 kg ROSTBIFF el. INNANLÅR
SÅS:
8 dl buljong+vatten
3/4 dl vetemjöl
2 dl grädde
SERVERING:
Broccolibuketter
kokt potatis.

Så här gör DU:
Koka upp alla ingredienser
till buljongen i en gryta
och lägg i köttet.
Koka sakta under lock ca 45 min.
Vänd köttet.
Stick in en kött-termometer och
fortsätt att koka sakta till en
innertemperatur av 75 grader.
Ta grytan från värmen och låt
köttet vila i buljongen i 20 minuter.
SÅS:
Sila och mät upp buljongen till såsen.
Vispa samman mjölet med grädden till
en jämn redning och vispa ner den
i buljongen.
Koka såsen 3-5 minuter.

mamma minns,farmor minns,mormor minns.
Så Lyckat!

ALL LYCKA TILL!

Inga kommentarer: