fredag 8 oktober 2010

ROTSAKSSOPPA OCH RIMMAD BOG.

Detta hör kanske inte till
vanligheterna men RIMMAD BOG
är jättegott till soppa.

Prova!

150 g kålrot
2 morötter
50 g rotselleri
2 potatisar
1/2 purjolök
100 g rimmad bog
5 dl vatten+1/2 köttbuljongtärning
salt+peppar
hackad persilja

Så här gör DU:
Skala rotsakerna och skölj purjon.
Grovriv allt eller skär i strimlor.
Skär köttet i små tärningar.
Låt vatten och buljongtärning koka upp
och lägg i rotsaker och kött.
Låt soppan koka på svag värme
under lock ca, 10 min.
Smaksätt med salt och peppar
om det behövs och strö över
rikligt med persilja.

(det går också bra med rökt skinka
istället för bog)

ibland är det gott med soppa
särskilt när det är kallt
och ruggigt ute.

LYCKA TILL!

Inga kommentarer: