Nu får vi lämna baket en stund.
Så tar vi denna enkla ,men så
goda rätt.
ca 1,2 kg nästan benfri Kassler
FYLLNING:
1 burk champinjoncreme (185 g)
100 g färska champinjoner
1/2-1 dl gräslök
eller 1 dl hackad persilja
(2 vitlöksklyftor)
5 plattor djupfryst smördeg
PENSLING:
1 ägg
Så här gör DU:
TINA smördegsplattorna enligt beskrivningen
på paketet.
SKÄR bort de ben som finns.
Skär sedan kasslern i skivor, men inte
helt igenom de ska hänga ihop nertill,
då är det lättare att vira in kasslern i smördegen.
SKÖLJ och hacka champinjonerna.
Blanda kräm , champinjoner, klippt, gräslök
eller hackad persilja.
Smaksätt ev med lite pressad vitlök.
Bred rikligt med fyllning mellan kasslerskivorna.
Får DU fyllning över bred den över kasslern.
KAVLA ut smördegsplattorna ca 10 cm på längden.
Lägg 4 plattor lite omlott till en stor platta.
TÄCK kasslern med degplattan och vik den runtom
som ett paket.
Sporra ut blad av den femte degplattan och lägg
ovanpå som dekoration.
PENSLA med uppvispat ägg.
GRÄDDA i 225 grader ca 20 min eller tills
smördegen fått fin färg.
SERVERA med kokta grönsaker.
Lite pyssel, men hoppas på en trevlig måltid.
LYCKA TILL!
måndag 26 november 2012
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar