måndag 26 november 2012

INBAKAD CHAMPINJONKASSLER. 8-10 PORT.

Nu får vi lämna baket en stund.
Så  tar  vi  denna  enkla ,men  så
goda  rätt.

ca 1,2 kg nästan benfri Kassler
FYLLNING:
1 burk champinjoncreme (185 g)
100 g färska champinjoner
1/2-1 dl gräslök
eller 1 dl hackad  persilja
(2 vitlöksklyftor)
5 plattor  djupfryst  smördeg 
PENSLING:
1 ägg

Så här  gör  DU:
TINA  smördegsplattorna  enligt  beskrivningen 
på  paketet.
SKÄR  bort  de  ben  som  finns.
Skär  sedan  kasslern  i  skivor,  men  inte 
helt  igenom  de ska  hänga  ihop nertill,
då  är  det  lättare  att  vira  in  kasslern  i  smördegen.
SKÖLJ  och  hacka  champinjonerna.
Blanda  kräm , champinjoner,  klippt, gräslök
eller  hackad  persilja.
Smaksätt  ev  med  lite  pressad  vitlök.
Bred  rikligt  med  fyllning  mellan  kasslerskivorna.
Får  DU  fyllning  över  bred  den  över  kasslern.
KAVLA  ut  smördegsplattorna  ca 10 cm  på  längden.
Lägg 4 plattor lite  omlott  till  en  stor  platta.
TÄCK  kasslern  med  degplattan  och  vik  den  runtom
som  ett paket.
Sporra  ut  blad  av  den  femte  degplattan  och  lägg
 ovanpå  som  dekoration.
PENSLA   med  uppvispat  ägg.
GRÄDDA  i 225  grader  ca 20  min  eller  tills
smördegen  fått  fin  färg.
SERVERA  med kokta  grönsaker.

Lite  pyssel, men hoppas  på  en  trevlig  måltid.

LYCKA TILL!

Inga kommentarer: