måndag 26 november 2012
KÅLDOLMAR FYLLDA MED PERSILJEROT,VITLÖK,HASSELNÖTTER,OCH CHAMPINJONER I CURRYSÅS. 4 PORT.
mmm....gott !
1 kålhuvud,blanda gärna vitkål och rödkål
2 stora persiljerötter
1 stor potatis
1/2 dl grädde
3 vitlöksklyftor
1 dl hackade hasselnötter
1/2 liter champinjoner, skurna i små bitar
2 dl kokt ris
salt och nymalen vitpeppar
1/2 liter grönsaksfond
1 msk grön currypasta
2 msk mörk sirap
Så här gör DU:
SKÄR bort en del av den grova rotstocken
på kålhuvudet.
Ta försiktigt bort kålbladen , DU behöver 16-18 st.
KOKA dem i lättsaltat vatten ca 15 min.
Använder DU både vit- och rödkål måste DU koka
dem var för sig.
Rödkålen färgar vattnet vinrött.
SKALA Persiljerot och potatis och skär dem i
mindre bitar.
Koka dem mjuka 10-15 min.
Häll bort vattnet och häll i grädden.
Mosa rotsakerna.
PRESSA vitlöksklyftorna och tillsätt dem tillsammans
med hasselnötter, champinjoner, och det kokta riset.
SALTA Å PEPPRA.
LÄGG ut kålbladen och fördela fyllningen på dem .
Vik in kanterna och rulla ihop kålbladen till
små fina paket.
Lägg dem i en smord långpanna .
Blanda grönsaksfond, currypasta och sirap och
häll över dolmarna.
STEK i 175 grader i 30 min.
Fonden får inte koka bort.
SPÄD med vatten om det börjar se torrt ut.
SMAKLIG MÅLTID!
LYCKA TILL!
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar